Maak het mogelijk om verantwoordelijkheid te nemen

Er is een groot verschil tussen ‘taken’ en ‘verantwoordelijkheden’. Een medewerker die enkel ‘taken’ hoeft uit te voeren, zal zich niet snel ‘verantwoordelijk’ voelen voor hetgeen hem of haar is opgedragen. Dit gaat ten koste van de motivatie van de medewerker én zorgt ervoor dat een groot deel van het takenpakket alsnog bij de verkeerde mensen blijft liggen.

Durf medewerkers vrijheid te geven, ruimte om fouten te maken én mogelijkheden tot verbetering te bieden. Om dit ‘los’ te kunnen laten, is het essentieel om vooraf goed in kaart te brengen wat de taken en verantwoordelijkheden per functie zijn en welke bedrijfsprocessen er aan ten grondslag liggen. Op deze manier zullen medewerkers taken zelfstandig en met de juiste dosis verantwoordelijkheidsgevoel succesvol oppakken. Dit doe je door:

  • medewerkers te laten weten wat er van hen verwacht wordt.
  • bedrijfsprocessen in kaart te brengen.
  • de organisatiestructuur inzichtelijk te maken.
  • functieprofiel op te stellen.

 

Heb jij de HR Scan al ingevuld? Dan volgt er een adviesgesprek met EM Advies in Werk om te bepalen wat de beste aanpak is. Mocht je vervolgens tot de conclusie zijn gekomen dat deze module het best bij jou past, dan kun je deze aankopen.

Je krijgt dan automatisch toegang tot de online leeromgeving waarbij Emmy jou stap voor stap meeneemt in hoe jij dit onderdeel van jouw HR beleid voor jouw organisatie zo goed mogelijk kunt optimaliseren. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Emmy zal altijd na het afronden van een module op locatie langskomen voor een implementatiegesprek.