Goede communicatie leidt tot ambassadeurs op de werkvloer

Ken je die vriend, die op een verjaardag dusdanig enthousiast over de organisatie praat waar hij werkt, dat je bijna geneigd bent om daar ook te werken? Of misschien, ondanks dat je de noodzaak niet voelt, daar producten wil gaan kopen?

Een ambassadeur is iemand die jouw bedrijf vertegenwoordigd. Zowel binnen jouw bedrijf als naar buiten toe. Een medewerker die geen ambassadeur van jouw bedrijf is, is veelal te wijten aan jou als leidinggevende. Mensen willen van nature doen wat goed is, maar om als ambassadeur van jouw bedrijf naar buiten te kunnen treden is het essentieel om te weten wat er verwacht wordt, welke koers er gevaren wordt en waar de stip op de horizon ligt.

Wat je niet weet, kun je niet vertegenwoordigen. Neem je medewerkers daarom mee in jouw visie en doelen, stuur ze aan en geef hen handvatten om tot de juiste beslissingen en acties te komen. Zo creëer je betrokken en gemotiveerde ambassadeurs op de werkvloer. Ambassadeurs die met je mee denken, die een stap extra zetten én die jouw helpen bij het behalen van de doelen.

Het is dan wel heel belangrijk om te weten hoe je dit doet. Hoe communiceer jij jouw plannen en visie? Hoe voer je een overleg? Hoe stel je doelen en hoe worden vervolgens beslissingen genomen? Door een duidelijke structuur te handhaven krijg je communicatie die feedbackpunten meegeeft vanuit MT tot operatie en vice versa.

  • Dé ideale overlegvormen voor jouw organisatie.
  • Informeel & formeel overleg.
  • Week, maand en kwartaaloverleg opzet.
  • Top-down en bottom-up communicatie gegarandeerd bevorderen.

 

Heb jij de HR Scan al ingevuld? Dan volgt er een adviesgesprek met EM Advies in Werk om te bepalen wat de beste aanpak is. Mocht je vervolgens tot de conclusie zijn gekomen dat deze module het best bij jou past, dan kun je deze aankopen.

Je krijgt dan automatisch toegang tot de online leeromgeving waarbij Emmy jou stap voor stap meeneemt in hoe jij dit onderdeel van jouw HR beleid voor jouw organisatie zo goed mogelijk kunt optimaliseren. Uiteraard sta je er niet alleen voor. Emmy zal altijd na het afronden van een module op locatie langskomen voor een implementatiegesprek.